Anti condens glasfolie: over de werking & de voordelen!

Het gebruik van anti condens folie is de afgelopen jaren in Nederland flink toegenomen. Echt opmerkelijk is dit niet, gezien de vele pluspunten die raamfolie tegen condens te bieden heeft. Maar wat is eigenlijk de functie van anti condens folie? Hoe werkt anti condens folie precies? En wat zijn de grootste voordelen die raamfolie tegen condens te bieden heeft? In dit blog leest u op deze vragen het antwoord!

Het belangrijkste doel van anti condens folie: het tegengaan van condens op glas

Glas dat in een omgeving gebruikt wordt die relatief koel en vochtig is, heeft de eigenschap om snel vol met condens te komen zitten. Denk bijvoorbeeld aan vitrines die in koelruimtes gebruikt worden, zoals in cafetaria’s of ijssalons. Condens is niet alleen vervelend omdat dit bij grote hoeveelheden van de ramen naar beneden drupt en zo de producten eronder of het kozijn nat kan maken. Maar ook ziet condens er onfris uit en zorgt het ervoor dat u niet meer door een glasplaat heen kunt kijken. Door het gebruik van anti condens folie op de glasplaten bent u snel van het probleem van condensvorming af en ziet het glas dat u gebruikt, zoals vitrineglas of woningramen, er weer schoon en fris uit! Hoe het spul wekt? Heel eenvoudig: de anticondensfolie is gemaakt van een glasheldere polyesterfilm, waardoor het hechten van vocht onmogelijk gemaakt wordt en het glas helder en doorzichtig blijft.

Raamfolie tegen condens heeft nog meer interessante voordelen te bieden

Het tegengaan van condensvorming op ruiten en vitrineglasplaten is niet het enige voordeel dat anti condens folie te bieden heeft. Er zijn nog wel meer gegronde redenen om gebruik te maken van raamfolie. Een ander mooi voordeel van dit type folie is dat voortaan UV-straling tegengehouden wordt. De folie filtert ultraviolette straling uit het binnenvallende zonlicht. Het belangrijkste pluspunt hiervan is dat een verkleuring van producten en spullen die achter het glas liggen zo voorkomen kan worden. Zeker met etenswaren die vers en mooi moeten blijven achter vitrineglas, is dit natuurlijk een belangrijk bijkomend pluspunt van anticondensfolie.

Raamfolie helpt om ruiten en glasplaten veiliger te maken

Anticondens raamfolie gebruiken heeft als extra meerwaarde dat u hiermee de veiligheid van het glaswerk vergroot. Mocht uw raamwerk, ruit of vitrineglas onverhoopt kapotgaan, bijvoorbeeld omdat er iets tegenaan vliegt, dan voorkomt de ruitfolie tegen condens dat de ruit in allerlei kleine glasscherven uiteen valt. Ook vliegt er geen glas in de rondte, wat een stuk veiliger is voor de omstanders. Naast dit voordeel heeft moderne folie tegen condensvorming ook een brandvertragende functie. De folie kan dus op meerdere manieren letsel en schade voorkomen!

Anticondensfolie voorkomt krasschade op uw raamwerk

W kunnen nog wel even doorgaan met het benoemen van de vele voordelen van folie op uw ruiten of glaswerk gebruiken. Want het zijn er nogal wat. Gelukkig maar! Om nog een pluspunt te noemen: anticondensfolie op uw vitrineglas of uw woningruiten gebruiken, helpt krasschade op het glas te voorkomen. Moderne ruitfolie tegen condensvorming is namelijk voorzien van een slijtvaste en beschermende toplaag, die krassen helpt te voorkomen.

Met een goede folie bespaart u energie

Folie tegen condens gebruiken op uw ramen heeft ook een energievriendelijk effect. De folie helpt namelijk om te besparen op uw energierekening. Als u koelvitrines heeft die speciale verwarmende elementen gebruiken om de condens tegen te houden, kunt u deze elementen voortaan uitschakelen. U heeft deze namelijk niet meer nodig, omdat uw glasfolie ervoor zorgt dat de condens verdwijnt. En dat levert u, zeker als u meerdere koelvitrines in gebruik hebt, een hele fijne besparing op de energierekening op.

Raamfolie is voordelig geprijsd en er is veel keuze

Last but not least is het zo dat hedendaagse ruitfolie tegen condens u niet veel hoeft te kosten. Raamfolie is namelijk, zeker als u deze bij een specialist of een groothandel koopt, voordelig geprijsd. En daarbij is er qua formaten, stijlen en soorten enorm veel keuze. Laat u verrassen en kies ook voor de vele voordelen van anticondensfolie!

Neem contact op

Waarom glasfolie?

  • Minder warmte
  • Reduceert verkleuring en gezondheidsrisico’s
  • Vermindert hinderlijke schittering
  • Profiteer van energiebesparing
  • Meer veiligheid
  • Fraaiere uitstraling
  • Snelle en probleemloze installatie